Trots op De BeleefTV

Martien Groenevelt,  Zorgondernemer Herbergier Zoetermeer, vertelt over de ervaringen van de BeleefTV

Wij vroegen deskundigen om een reactie: Hoe ervaart u De BeleefTV?

“Bewoners die normaal niet meedoen aan activiteiten, deden nu wel actief mee! De BeleefTV activeert en prikkelt de bewoners op alle niveaus en is zeer breed inzetbaar door de verschillende functionaliteiten!”
Remco Wingelaar, Thebe de Hoogt in Alphen
“De grote meerwaarde zit in de brede inzetbaarheid. De Beleef TV is overal binnen de woongroep ingezet en levert voor ieder wat wils. Onrustige bewoners werden rustiger, negatieve bewoners reageerden positiever, opstandige bewoners hebben een medium om hun fanatisme kwijt te kunnen en de rest van de bewoners…die heeft het gewoon nog meer naar hun zin!”
Marian Ubbink, Locatie Manager, Zonnehuisgroep Noord Hippolytushoef in Middelstum
“Het leuke aan De BeleefTV is dat je hem in principe de hele dag kunt gebruiken. Het ene moment speel je op de tafel met de applicaties, het andere momentgebruik je De BeleefTV om een natuurfilm te laten zien of als TV. Door het verrijdbare onderstel is De BeleefTV overal in de woongroep in te zetten. Het gebruik is heel laagdrempelig, waardoor ook het bezoek ermee aan slag kan. Zelfs (achter) kleinkinderen vinden het leuk, die hierdoor langer op bezoek blijven!”
Roelien Harkema Coordinator Uitburo, Kronnenzommer in Hellendoorn
“De BeleefTV is top en is de hele dag te gebruiken. Doordat De BeleefTV zo makkelijk te verplaatsen is, gaat hij van huiskamer naar huiskamer. Spelen we even geen spellen, dan gaat hij in de TV-stand en kijken de bewoners een hele rustgevende natuurfilm. Hierdoor heeft het personeel af en toe zijn handen vrij heeft om op te ruimen of administratieve zaken! De BeleefTV is ook voor mensen die niets weten van computers heel makkelijk te gebruiken. De applicaties zijn uitgebreid en sluiten aan bij verschillende niveaus van dementia, maar wij hebben nog zeer veel ideeën voor spellen die wellicht in de toekomst beschikbaar kunnen komen. Kortom, iedereen is enthousiast.”
Alie Kalverda, PG-verzorger, Vivazorg in Heiloo
“De BeleefTV is heel leuke beleving voor zowel de bewoners, de verzorgers en de bezoekers. Ondanks dat het een manier van bedienen is van het apparaat dat de bewoners niet kennen uit het verleden wordt dit heel snel en goed opgepakt. De bediening gaat heel natuurlijk. Ook de aansturing van het apparaat is heel gemakkelijk en voor iedereen te doen. Er zit een breed aanbod van vermaak op De BeleefTV, waardoor voor de verschillende niveaus van de bewoners altijd wel iets voor handen is waar ze enthousiast op reageren. Wij zijn in ieder geval enthousiast en gaan De BeleefTV nu ook op de andere locaties uitproberen!”
Bjorn Schoppmann, Coach Manager, Livio-De Cromhoff in Enschede
“We hebben deze week De BeleefTV een weekje op proef gehad en dit is zeer goed bevallen. Vooral het gebruiksgemak en inzetbaarheid spreken erg aan. Hierdoor wordt De BeleefTV veel gebruikt en hebben de bewoners er heel veel plezier van. Er was een bewoner met zijn kleinkind memory aan het spelen en ze genoten hier allebei zichtbaar van. De term kinderspelletjes dekt niet de gehele lading er zijn breinbrekers bij aanwezig voor jong en oud!.Ik ga mijn best in ieder geval doen om De BeleefTV mogelijk te maken voor mijn afdeling!”
Hans van der Mispel, Dagbestedingscoach, De Laverhof te Heeswijk
“De BeleefTV zorgt voor gezelligheid en verbinding. Je kan er samen met de bewoners veel verschillende leuke activiteiten op doen. Onze favorieten zijn de oude liedjes, mini-memory en de keukenplaat! Hier werd heel leuk op gereageerd. Doordat er zoveel op mogelijk is, wordt De BeleefTV iedere dag geruime tijd gebruikt om de bewoners te vermaken. Wat mij betreft een aanrader voor iedere PG-afdeling!”
Anne Marie De Ridder, Acitiviteiten Begeleider, WVO Zorg in Vlissingen
“De BeleefTV is een echte eyecatcher en zorgt ervoor dat de bewoners weer gesprekstof hebben. Dit maakt het ook voor het bezoek makkelijker om langer op bezoek te zijn omdat je iets hebt om te doen. De applicaties roepen herinneringen op en leiden de bewoners eigenlijk af van hun beperking doordat ze weer worden geprikkeld met beelden en geluiden die ze wel kennen en vertrouwd voelen. Dit doet deze mensen zichtbaar goed. Het mooie van De BeleefTV is dat er voor ieder niveau vermaak beschikbaar is. Hierdoor is hij gewoon heel breed inzetbaar.”
Mieke Edelman, Coördinator Activiteitenbegeleiding, Amaris Gooizicht/Theodotion in Hilversum
“De BeleefTV is perfect in te zetten voor zowel mensen met een lichamelijke beperking als voor mensen met dementie, op alle niveaus. Door het gebruik van De BeleefTV leren we onze cliënten beter kennen. Zij worden geprikkeld door beelden, geluiden of activiteiten waardoor je weer iets terug ziet van de mensen zoals ze waren. Cliënten en medewerkers zijn ontzettend enthousiast. Kortom De BeleefTV is een zeer waardevolle aanvulling in het welbevinden van onze cliënten!”
Carola Bleeker, Teamleider Welzijn, WZG Samen te Schagen
“We zijn super enthousiast over De BeleefTV. De bewoners en ook de bezoekers reageren er erg goed op. Ook de mensen die normaal moeilijk te prikkelen zijn om mee te doen met activiteiten doen gezellig mee. De BeleefTV is erg simpel in het gebruik en volledig zuster-proof. Hierdoor wordt De BeleefTV gebruikt door zowel de AB-ers, de vrijwilligers en de verzorgers en zowel op de PG- als de somatiekafdelingen. Wat ons betreft zeker een aanrader!”
Marleen Granneman,, Eerstverantwoordelijke Welzijn van Zorgbreed
Onze locatie bestaat uit vier groepswoningen waar 8 mensen met dementie wonen.
De BeleefTV hebben we 10 dagen uit mogen proberen om te kijken of deze geschikt is voor onze bewoners.
Het was een groot succes, alle bewoners, personeel en familieleden zijn razend enthousiast over de vele mogelijkheden die de BeleefTV te bieden heeft.
1 bewoner die door zijn dementie altijd emotioneel is (wat zich uit in huilen), heeft 2 uur intensief geschilderd en spelletjes gedaan aan de BeleefTV. De emotie die hij toonde was blijdschap, deze bewoner straalde van oor tot oor en was volledig ontspannen.
Mede door deze fantastische ervaring hebben wij samen met familie en personeel besloten om de BeleefTV aan te schaffen voor onze bewoners.
Zo hopen wij met dit stukje welzijn, elke dag blijde gezichten te zien bij onze bewoners.
Sabrina Hoenen, Aanspreek Welzijn en Verzorgende, bij De Zorggroep te Blerick
Bekijk modellen en prijzen
Uitproberen? Dat kan!