Wat vindt de deskundige van De BeleefTV?

Livio De Cromhof - Enschede

“De BeleefTV is heel leuke beleving voor zowel de bewoners, de verzorgers en de bezoekers. Ondanks dat het een manier van bedienen is van het apparaat dat de bewoners niet kennen uit het verleden wordt dit heel snel en goed opgepakt.

De bediening gaat heel natuurlijk. Ook de aansturing van het apparaat is heel gemakkelijk en voor iedereen te doen. Er zit een breed aanbod van vermaak op De BeleefTV, waardoor voor de verschillende niveaus van de bewoners altijd wel iets voor handen is waar ze enthousiast op reageren.

Wij zijn in ieder geval enthousiast en gaan De BeleefTV nu ook op de andere locaties uitproberen!”

Bjorn Schoppmann, Coach Manager

Livio-De Cromhoff in Enschede

“We zijn super enthousiast over De BeleefTV. De bewoners en ook de bezoekers reageren er erg goed op. Ook de mensen die normaal moeilijk te prikkelen zijn om mee te doen met activiteiten doen gezellig mee.

De BeleefTV is erg simpel in het gebruik en volledig zuster-proof. Hierdoor wordt De BeleefTV gebruikt door zowel de AB-ers, de vrijwilligers en de verzorgers en zowel op de PG- als de somatiekafdelingen. Wat ons betreft zeker een aanrader!”

Marleen Granneman, Eerstverantwoordelijke

Welzijn van Zorgbreed

“De BeleefTV is perfect in te zetten voor zowel mensen met een lichamelijke beperking als voor mensen met dementie, op alle niveaus.

Door het gebruik van De BeleefTV leren we onze cliënten beter kennen. Zij worden geprikkeld door beelden, geluiden of activiteiten waardoor je weer iets terug ziet van de mensen zoals ze waren. Cliënten en medewerkers zijn ontzettend enthousiast. Kortom De BeleefTV is een zeer waardevolle aanvulling in het welbevinden van onze cliënten!”

Carola Bleeker, Teamleider Welzijn

WZG Samen te Schagen

“De BeleefTV is een echte eyecatcher en zorgt ervoor dat de bewoners weer gesprekstof hebben. Dit maakt het ook voor het bezoek makkelijker om langer op bezoek te zijn omdat je iets hebt om te doen.

De applicaties roepen herinneringen op en leiden de bewoners eigenlijk af van hun beperking doordat ze weer worden geprikkeld met beelden en geluiden die ze wel kennen en vertrouwd voelen. Dit doet deze mensen zichtbaar goed. Het mooie van De BeleefTV is dat er voor ieder niveau vermaak beschikbaar is. Hierdoor is hij gewoon heel breed inzetbaar.”

Mieke Edelman, Coördinator Activiteitenbegeleiding

Amaris Gooizicht / Theodotion in Hilversum

Onze locatie bestaat uit vier groepswoningen waar 8 mensen met dementie wonen. De BeleefTV hebben we 10 dagen uit mogen proberen om te kijken of deze geschikt is voor onze bewoners.

Het was een groot succes, alle bewoners, personeel en familieleden zijn razend enthousiast over de vele mogelijkheden die de BeleefTV te bieden heeft.

1 bewoner die door zijn dementie altijd emotioneel is (wat zich uit in huilen), heeft 2 uur intensief geschilderd en spelletjes gedaan aan de BeleefTV. De emotie die hij toonde was blijdschap, deze bewoner straalde van oor tot oor en was volledig ontspannen.

Mede door deze fantastische ervaring hebben wij samen met familie en personeel besloten om de BeleefTV aan te schaffen voor onze bewoners.
Zo hopen wij met dit stukje welzijn, elke dag blijde gezichten te zien bij onze bewoners.

Sabrina Hoenen, Aanspreek Welzijn en Verzorgende

De Zorggroep te Blerick

Thebe De Hoogt - Alphen

“Bewoners die normaal niet meedoen aan activiteiten, deden nu wel actief mee! De BeleefTV activeert en prikkelt de bewoners op alle niveaus en is zeer breed inzetbaar door de verschillende functionaliteiten!”

Remco Wingelaar

Thebe de Hoogt in Alphen

De Laverhof - Heeswijk

“We hebben deze week De BeleefTV een weekje op proef gehad en dit is zeer goed bevallen. Vooral het gebruiksgemak en inzetbaarheid spreken erg aan. Hierdoor wordt De BeleefTV veel gebruikt en hebben de bewoners er heel veel plezier van.

Er was een bewoner met zijn kleinkind memory aan het spelen en ze genoten hier allebei zichtbaar van. De term kinderspelletjes dekt niet de gehele lading er zijn breinbrekers bij aanwezig voor jong en oud!.Ik ga mijn best in ieder geval doen om De BeleefTV mogelijk te maken voor mijn afdeling!”

Hans van der Mispel, Dagbestedingscoach

De Laverhof te Heeswijk

Livio De Cromhof - Enschede

“We hebben heel erg veel plezier beleefd aan De BeleefTV. Het grote voordeel van De BeleefTV is de brede inzetbaarheid en de mobiliteit. Hij is voor heel veel doeleinden te gebruiken en waar nodig op iedere plek in onze instelling. Spelletjes, TV-kijken, geheugentraining of gewoon lekker terugkijken naar het verleden en herinneringen ophalen. Erg bijzonder was ook de verbinding tussen de kinderen en de bewoners. Door het samen doen van spelletjes op De BeleefTV ontstaat er een hele gezellige en ontspannen sfeer waarin de kinderen doen wat ze leuk vinden en de ouderen hieraan mee kunnen doen!”

Angela Witteveen Coordinator Activiteiten & Vrijwilligers

HWW De Eshoeve

“De BeleefTV is top en is de hele dag te gebruiken. Doordat De BeleefTV zo makkelijk te verplaatsen is, gaat hij van huiskamer naar huiskamer. Spelen we even geen spellen, dan gaat hij in de TV-stand en kijken de bewoners een hele rustgevende natuurfilm. Hierdoor heeft het personeel af en toe zijn handen vrij heeft om op te ruimen of administratieve zaken!

De BeleefTV is ook voor mensen die niets weten van computers heel makkelijk te gebruiken. De applicaties zijn uitgebreid en sluiten aan bij verschillende niveaus van dementia, maar wij hebben nog zeer veel ideeën voor spellen die wellicht in de toekomst beschikbaar kunnen komen. Kortom, iedereen is enthousiast.”

Alie Kalverda, PG-verzorger

Vivazorg, Heiloo

Roelien Harkema Coordinator Uitburo

Kronnenzommer in Hellendoorn

“Het leuke aan De BeleefTV is dat je hem in principe de hele dag kunt gebruiken. Het ene moment speel je op de tafel met de applicaties, het andere momentgebruik je De BeleefTV om een natuurfilm te laten zien of als TV. Door het verrijdbare onderstel is De BeleefTV overal in de woongroep in te zetten. Het gebruik is heel laagdrempelig, waardoor ook het bezoek ermee aan slag kan. Zelfs (achter) kleinkinderen vinden het leuk, die hierdoor langer op bezoek blijven!”

“De grote meerwaarde zit in de brede inzetbaarheid. De Beleef TV is overal binnen de woongroep ingezet en levert voor ieder wat wils. Onrustige bewoners werden rustiger, negatieve bewoners reageerden positiever, opstandige bewoners hebben een medium om hun fanatisme kwijt te kunnen en de rest van de bewoners…die heeft het gewoon nog meer naar hun zin!”

Marian Ubbink, Locatie Manager

Zonnehuisgroep Noord Hippolytushoef in Middelstum